keskiviikko 30. joulukuuta 2015

Keittiön saareke mikrobetonista

Keittiötä on rakennettu kuin Iisakin kirkkoa ja vähän kirkolta se näyttääkin. Joulua kuitenkin päästiin viettämään uudessa keittiössä, vaikkei se aivan valmis ole vieläkään. 

Keittiöön kaapistot tulivat Ikeasta. Ja saarekkeen työtason materiaalia mietittiin tovi. Koska lottovoittoa ei kohdalle ole osunut täytyi koittaa miettiä mahdollisimman edullista vaihtoehtoa. Laminaatti tason hinnaksi olisi tullut n. 600e ja siinä hinnassa työtaso olisi ollut vain päällä, ei päädyissä. Joten keksittiin jotain ihan muuta :)


Saarekkeen työtaso aloitettiin ostamalla lattialastulevyä. Lastulevyjä laitettiin 2 päällekkäin jotta saadaan työtasosta tarpeeksi paksu. Levyt liimattiin ja ruuvattiin yhteen. Saumakohdat sekä ruuvien kannat tasoitettiin.

Lastulevyn päälle levitettiin 2 kerrosta gruesoa, mahdollisimman ohuesti.


Ennen mikrosementin laittoa hion pinnasta kökkäreet pois.


Mikrosementtiä tais tulla 4 kerrosta. Menin välillä jo sekaisin sillä oli niin monta pintaa tehtävänä. Mikrosementin täytyi myös olla työtason alapuolisilla pinnoilla. Sillä Kaappia avatessa kuitenkin alapuolikin näkyisi. 

Tein pintaa useampana iltana, enkä kerralla valmiiksi. Ja ehkäpä näin ekalla kerralla nyhräsin turhaankin. Lopuksi hioin pinnan tasaiseksi ja lakkasin. 


Lakan levittämiseen kokeilin telaa, josta jäi ilmakuplia vietävän paljon. Tämän jälkeen siirryin pensseliin, mutta en ollut tyytyväinen siihenkään. Parhaimman tuloksen sai kun lakan levitti liipillä. Pensseliä toki käytin kapeisiin reunoihin.
Lakkapinnan hioin, jotta sain siitä mattamaisen.

Ja nyt saareke on valmis ja näyttää tältä!
Pinta on ihanan eläväinen. Miltein kuin marmoria. Köyhän miehen marmori ;)



Värinä tässä on valkoinen eli täysin valkoista pintaa ei kaiketi voi edes saadakaan. Liiipistä tulee tummia raitoja jotka näkyy kerrosten lävitse. Joten joka kerroksen levittämisessä täytyy olla "tarkka" koska ekan kerroksen liipin jäljet näkyvät pintaan asti. Kurssilla kerrottiin, että valkoinen väri on kaikista haasteellisin. Uskoisin juuri sen takia, että jälki jokaisella tekijällä on omanlaisensa ja toisaalta mahdollisen asiakkaan pitää ymmärtää että pinnasta tulee eläväinen. 

Mikrosementin ja nestemäisen tapetin työstämiseen kävin kurssin Tampereella Suomen betonileimasin nimisessä firmassa ja sieltä myös hankin aineet. Täältä voi käydä tutustumassa lisää http://www.sbl.fi/

4 kommenttia:

  1. Wau, tosi upea taso. Ei olisi tullut mieleenkään, että tuollaisen voi tehdä itse. Tai ehkä ei ihan joka iikka pystyisikään. Onnea uudesta keittiöstä!

    VastaaPoista
  2. Oi Kiitos! Kyllä tämä keittiön valmistuminen helpottaa elämää huomattavasti!

    VastaaPoista
  3. Ovatko mikrosementtipinnat kestäneet hyvin? Millaista lakkaa käytit pinnalle?

    VastaaPoista
  4. Täälläkin kiinnostaa kuinka hyvin mikrosementti on kestänyt elämää? :)

    VastaaPoista