perjantai 22. tammikuuta 2016

Sininen tammikuu

Tämän vuoden aloitan blogi haasteella. Kyseessä on Homma huoneen haaste: vuosi värien maailmassa. Tarkoitus on tehdä jokin käsityö, jossa kuukauden väri on edustettuna.

Vuosi menee värihaasteessa näin:

Tammikuu: sinisen kaikki sävyt
Helmikuu: pastellisävyt
Maaliskuu: Vastavärien voima ja kontrastipari musta-valkoinen
Huhtikuu: vihreän kaikki sävyt
Toukokuu: keltainen, oranssi, yhdessä tai erikseen
Kesäkuu: turkoosi eri muodoissaan + mihin väriin yhdistäisit sen?
Heinäkuu: valkoinen ja vaalean sävyt
Elokuu: murretut värit
Syyskuu: ruskean erilaiset vivahteet
Lokakuu: musta ja harmaa
Maraskuu: Violetin ja lilan sävyt
Jouukuu: punaisen kaikki sävyt sekä metallisävyt

Haaste alkaa varsinaisella haasteella! Vaatekaapistani sinistä löytyy vain farkuista. Eikä sinisen pilkahdusta suuremmin löydy kodistammekaan. Pienten poikien äitinä, luulisi että sinistä löytyisi enemmänkin, vaan ei. Olen tykännyt, että poikien vaatteissa saa näkyä värejä. Joten pojilla vaatteissa on paljon kaikkea muuta väriä kuin sinistä. Vaikkakin miellän meillä olevat turkoosit vaatteet, miltein siniseksi.

Joululahjaksi sain Heilt spesiell ompelukirjan. Norjan kieli ei taivu, mutta kivan näköisiä kaavoja kirjassa on useampikin. Ensimmäiseksi testiin pääsi miesten ja poikien boxeri kaava. Pienille pojille pöksyt istui kuin nakutettua. Miehelle piirsin bokserit koossa XL ja muuten tuli ihan passelit, mutta takaata aivan liian matalat. Kankaan löysin mummon jemmoista vintiltä. Ja sehän on sinistä, aivan semmoinen vuodeosaston sininen. Karmiva väri ja aikas karmiva kuosi, mutta juurikin koeversioihin oikeen hyvä.




Myös opiskelujen puitteissä piti tehdä harjoitus, jossa piti etsiä itselle negatiivinen ja positiivinen sisustuskuva ja kertoa sisustuksesta vain positiivisesti. Luulin negatiivisen kuvan olevan helppo löytää vaan toisin kävi. Etsin sisustus kuvia, joissa jälki olisi kuin suunnittelijan jälkeen ja silti negatiivinen. Oli aivan sama, olipa tyylisuunta mikä tahansa, jos sisustus oli hyvin tehty, oli se positiivinen. Pitikin oikein kaivella, että mitä se negatiivinen voisi sit olla? Ja samalla opin jotain itsestäni. Ne kuvat joita saatoin hivenen pitää negatiivisina, oli kuvia joissa sisustuksen päävärinä oli sininen väri ja tietty sinisen sävy :)

Mutta jos sinistä väriä itselläni jossain olisi, olisi se kodin sisustus. Selailessa sinisiä juttuja, huomasin jopa hivenen tykästyneen mustikan siniseen sävyyn yhdistettynä lämpimän puun kanssa.
Pinterest kansioon kerääsin sinisiä juttuja, jotka saattaa jatkossa inspiroida.

Sinisen värin ykkös paikka on silti luonnossa. Ei mitään sen kauniimpaa kuin sininen meri tai sininen taivas ja poutapilvet. Muistuu myös mieleeni Islannin blue lagoon, jossa sininen väri tuli kyllä edukseen. Unohtamatta Costa rican sademetsän sinisiä lintuja tai isoja perhosia. Viime päivinä hyytävän kylmät siniset hetketkin ovat olleet kauniita. Meidän sinisiin hetkiin on kuulunut myös saippuakuplat ;)












1 kommentti:

  1. Hienoa, että lähdit haasteeseen mukaan! Ihanan nostalgiset kalsarit ja olisit tehnyt vaan turkoosista, se olisi käynyt tähän vallan mainiosti :)

    VastaaPoista